Резултати областен кръг на олимпиадата по италиански език

През настоящата учебна година се наблюдава запазване на тенденцията учениците от НУККЛИИЕК да проявяват интерес и ентусиазъм по отношение на олимпиадата по италиански език, която традиционно се провежда в три кръга – общински, областен и национален.

На общинския кръг се явиха 78 ученици (VIII - XII клас), от които 68 се класираха за областния кръг, провел се на 10.02.2024 г. в 105-то училище „Атанас Далчев“ в София.

В условията на много силна конкуренция между най-престижните езикови училища с изучаване на италиански език в България, нашите кандидати бележат значителни успехи, заемайки 21 от 120 места, определени като квота за националния кръг за всички образователни степени. Конкретните им резултати показват високото ниво на подготовка и е предпоставка за бъдещо развитие и още по-добро представяне на националния кръг, който ще се проведе на 15-16 март в ЕГ „Иван Вазов“ в Пловдив.

Поздравления и благодарности за всички класирали се ученици, техните родители и най-вече за учителите, работили с тях. С нетърпение очакваме представянето им на националния кръг!

Успех на нашите представители!

 

VIII клас

Калина Цветкова - 88т.

IX клас

Цветана Пенчева - 94т.

Климент Спасов - 88т.

Мира Георгиева - 86т.

Александра Икономова - 85т.

X клас       

Георги Иванов - 91т.

Даниела Достинова - 89т.

Александра  Методиева - 88т.

XI клас

Симоне Сионно - 96т.

Алисия Милчева - 92т.

Мартин Бойчев-  91т.

Михаил Лиловски - 90т.

Ралица Станева - 88т.

Ния Петрова - 87т.

Лора Карапанчева86т.

Божидар Хаапанен - 85т.

Александра Сръндева  - 85т.

Камелия Каменова - 85т.

Аделина  Васова - 85т.

XII клас

Кристиан Лоренци - 93т.

Елена Иванова Паличева - 88,5т.